in

De verslaving van Ousmane Dembélé

Ousmane Dembélé. © REUTERS

Niet alle topspelers hebben tijdens hun loopbaan de volledige focus op het voetbal. Sommige proberen ook maatschappelijk zaken op te pakken, een studie te volgen of een andere sport te beoefenen. De Franse speler Ousmane Dembélé heeft echter een wel erg opvallende tweede liefde: Tot in de late uurtjes gamen.

Nog niet zo heel lang geleden maakten Romario en Ronaldinho nog grote sier in het Catalaanse nachtleven, tegenwoordig missen de toppers in Barcelona de trainingen omdat ze de nacht ervoor te lang aan het gamen waren. Volgens AS kampt Ousmane Dembélé, die in het rijtje staat van de duurste voetbaltransfers ooit, met een gameverslaving die hem zowel het vertrouwen van de coaches als dat van zijn ploegmaats kost.

Bij de start van de training van FC Barcelona waren alle grote sterren keurig op tijd, maar ontbrak één van de meest recente recordaankopen. Ousmane Dembélé, die in 2017 voor 105 miljoen euro van Borussia Dortmund naar Camp Nou verkaste, was niet komen opdagen. Het was Barca’s ploegafgevaardigde Carles Naval die Dembélé pas om 11:30 via de telefoon te pakken kreeg. Op het moment dat de club de aanvaller confronteerde met zijn afwezigheid, gaf hij aan erg last te hebben van zijn buik. Bij aankomst van de clubdokter was Dembélé wonderbaarlijk genoeg hersteld van zijn griepje. 

Het Madrileense AS meldde de reden te weten waarom Dembélé werkelijk ontbrak. De aanvaller zou woensdag tot in de vroege uurtjes samen met vrienden videogames gespeeld hebben. De groep zou in de hitte van de strijd niet hebben stilgestaan bij de tijd en toen Dembélé laat in de nacht zijn bed in dook, vergat hij zijn wekker te zetten. Mocht het een eenmalig voorval zijn, zou Barcelona er ongetwijfeld niet al te hard aan tillen. Het probleem is dat hij tot dusver in het Camp Nou vooral gekenmerkt wordt door zijn blessure gevoeligheid en daarnaast een gebrek aan discipline waardoor hij zich al meerdere malen te laat meldde. Tot frustratie van zijn ploeggenoten en coaches. Ook in 2019/2020 mist de Fransman vrijwel het gehele seizoen na opnieuw een fixe kwetsuur aan zijn enkel.

De club is zich bewust van het probleem en probeert Dembélé zo goed mogelijk te ondersteunen. Hulp die hij vooral weigert: een persoonlijke begeleider heeft hij al de laan uitgestuurd. Uit gesprekken met de aanvaller komt naar voren dat vooral eenzaamheid een oorzaak is van het feit dat hij de uitweg zoekt naar marathon sessies op de gameconsole. 

Laten we hopen dat dit Franse talent in de de resterende periode van zijn carrière volledig de potentie gaat benutten van zijn kunnen & de mensen weer op de banken krijgt met zijn ongekende dribbels.

Royston Ricky Drenthe

Headhunters van Chelsea