in

Fabian Sporkslede bouwt aan zijn business voor sportherstel

Voetballer en webshophouder Fabian Sporkslede. Foto: Jean-Pierre Jans

Als voetballer zal de inmiddels 26-jarige Fabian Sporkslede de wereldtop niet meer gaan halen, maar op ondernemend vlak ligt dat wellicht wat anders. Met zijn bedrijf ‘Amplify’ heeft de de verdediger zijn netwerk van voetballers volledig benut, maar geeft hij ook wat terug in de vorm van supplementen die topsporters kunnen helpen met onder andere sneller herstellen. Dit doet hij toch best aardig, aangezien spelers als Philippe Coutinho en Matthijs de Ligt inmiddels vaste klanten zijn.

In een interview met Ajax Showtime gaat de oud-Ajacied uitgebreid in op zijn huidige ‘bijbaan’, welke hij samen heeft opgericht met compagnon Marc Klok. Het bedrijf verkoopt allerlei producten die atleten kan helpen bij het fitter worden of het herstellen van een ernstige blessure. Het idee kwam niet helemaal uit de lucht vallen, aangezien Sporkslede zelf ook veel te maken heeft gehad met blessures in zijn tijd bij Ajax. Na een nieuw blessure besloot hij het product officieel op de markt te gaan brengen. Een beetje mond-op-mond reclame in de wereld van goed verdienende voetballers kan hierin geen kwaad. “Jasper Cillessen was de eerste grote klant, vervolgens zag De Ligt het bij Oranje en stuurde hij mij een berichtje. Vanaf dat moment hebben we echt stappen gemaakt”, vervolgt de rechtsback.

De Ligt heeft zichzelf ingezet om het bedrijf een flinke boost te geven qua promotie en ook bij zijn jeugdliefde Ajax heeft hij inmiddels een aardige klantenbestand opgebouwd. Spelers als David Neres, Ryan Babel, Noussair Mazraoui, Brian Brobbey en de Zuid-Amerikanen Nicolás Tagliafico en Lisandro Martínez zijn allemaal in het bezit van één van de producten die Sporkslede aanbiedt. 

Op de Instagram pagina van het bedrijf komt naar voren dat de oprichters nog altijd aan de weg aan het timmeren zijn en dat ook andere Nederlandse jongens in het buitenland zoals Jeffrey Bruma en Georginio Wijnaldum overtuigd zijn van het product. Als hij het over apparaten heeft doelt Sporkslede onder meer op de Normatec, een soort hoes om je benen om afvalstoffen sneller te verwijderen. ,,Door middel van compressie behandel je na een wedstrijd twintig minuten je kuiten of bovenbeenspieren”, legt Sporkslede uit. ,,Je herstelt sneller en kunt eerder weer voluit trainen. Dat is belangrijk als je veel wedstrijden moet spelen en er elke week moet staan.”

Beide atleten zijn nog niet klaar met de uitbreiding, blijkt uit de woorden van de verdediger.  ,,Onze doelgroep wordt steeds groter”, zegt Sporkslede. ,,Wij zijn bezig om onze producten ook bij andere sporten te introduceren. We werken het concept verder uit, in de toekomst ook met voeding. Wij willen een lifestyle gaan verkopen.”

De verdediger timmert hard aan de weg met zijn bedrijf, maar stoppen met voetbal is nog niet voorgekomen in zijn gedachten. “Het zet je wel eens aan het denken,, maar voetbal is het allerleukste wat er is. Ik geniet van het spelen in volle stadions. Het is voor mij een uitdaging om mijn bedrijf te combineren met voetbal. Het kan zo zijn dat ik met mijn bedrijf straks meer verdien dan met voetbal, maar ik zie mij niet snel stoppen.” Wie weet zien we de verdediger niet alleen meer shinen op de rechterflank in de Eredivisie, maar staat hij binnenkort ook bij grootheden als De Bruyne, Messi en Ronaldo op de stoep.

Het ‘Matchday’ dieet van Jamie Vardy

Spijkerharde Roy Keane