in

Het ongemakkelijke onderonsje tussen Wayne Bridge en John Terry

Wayne Bridge vs. John Terry
Photograph: Olly Greenwood/AFP/Getty Images

Voormalig voetballer Wayne Bridge speelde bijna zijn gehele loopbaan op het allerhoogste niveau in Engeland. Gedurende zijn verblijf bij onder andere Southampton, Chelsea en Manchester City won hij de Premier League, De FA cup en de League Cup. Toch staat de Engelsman voornamelijk bekend om iets wat zich buiten de lijnen heeft afgespeeld. De oud-verdediger kwam namelijk groot in het nieuws, omdat hij de hand van John Terry niet schudde voorafgaand aan het duel met Chelsea. Waarom? John Terry had de lakens gedeeld met de echtgenoot van Bridge, namelijk Vanessa Perroncel.

Van boezemvrienden naar aartsvijanden

De ex-vrouw van Wayne Bridge doet überhaupt heel voetbalminnend Engeland al op zijn grondvesten schudden. De in Frankrijk geboren brunette schijnt er namelijk niet vies van te zijn om zich te mengen tussen goedbetaalde Premier League spelers. Mede door haar toedoen ontstond er een historisch moment voorafgaand aan de Premier League wedstrijd Chelsea – Manchester City in 2011. 


John Terry, op dat moment de aanvoerder van The Blues nam ook buiten het veld het heft in handen. Kort nadat Bridge en Perroncel uit elkaar gingen, kwam naar voren dat Terry het hart hard veroverd van het voormalige model. John Terry was op gelukkig getrouwd, had twee gezonde kinderen en ontving wekelijks een kleine 170.000 euro gestort. Geen enkele reden om dit fijne leventje om te gooien zou je zeggen. Wayne Bridge en John Terry stonden bekend al boezemvrienden gedurende hun gezamenlijke periode bij Chelsea. Kort nadat in de media naar voren kwam dat Bridge was bedrogen door zijn voormalig ploeggenoot, besloot hij zich niet meer beschikbaar te stellen voor het nationale elftal. 

Op het moment dat ongeveer elk blad in Engeland vol stond met dit nieuws, kwam de wedstrijd tussen Chelsea en Manchester City steeds dichterbij. Dit betekende een weerzien tussen Wayne Bridge en John Terry. Waar je denkt dat twee volwassen mannen van boven de dertig zich tijdens de wedstrijd dit onderonsje even laten voor het wat het is. Niets is minder waar. Al voordat de wedstrijd begon gaf Wayne Bridge een duidelijk signaal af. Op het moment dat de spelers elkaar passeren voor een vriendelijke handdruk, besluit Bridge om Terry vol te negeren en door te stappen naar de volgende speler. Terry blijft toch enigszins beduusd achter, maar weet diep van binnen dat de emotionele reactie van Bridge hier toch wel begrijpelijk is. City wist deze wedstrijd overigens met 4-2 te winnen en ook spelers deden hun duit in het zakje voor wat betreft dit verhaal. Zo hadden de spelers van City zich omgekleed met shirts waarop stond ‘Team Bridge’. 

Cheryl Cole troost Wayne Bridge

Nadat Bridge werd ingeruild voor John Terry, besloot hij steun te zoeken bij een andere ‘WAG’.  Voormalig Chelsea speler Ashley Cole had namelijk ook de smaak te pakken en bedroog zijn ex-vrouw Cheryl Cole meerdere malen. Cheryl Cole speelde hierdoor makkelijk in op de ontroostbare Bridge. Ze zei dat ze met hem mee voelde omdat ze iets gelijkaardigs had meegemaakt. Vorige zomer ging de familie Cole nog samen op vakantie met Bridge en Perroncel. Perroncel kent als enige het echte verhaal. Dat wil ze verkopen voor 290.000 euro.

Eén grote partnerruil op Stamford Bridge

Overigens was John Terry niet de enige Chelsea speler waar Vanessa Perroncel grondig kennis mee maakte. Zo zou ze ook gezellige tijden hebben beleefd met oud-aanvallers Adrian Mutu (ontslagen vanwege cocaïnegebruik) en de Ijslander Eidur Gudjohnsen. Daarnaast zou er nog een derde, onbekende speler gelinkt worden aan het voormalig model. 

Linda Wardley, huisbazin van een appartement vlakbij het stadion van Chelsea, lichtte The Sun in over de eerdere escapades van de grijpgrage Perroncel. 

‘Ze ontmoette Gudjohnsen in een nachtclub waar ze werkte als hostess’, zegt praatgrage Linda. ‘Vanessa kickt er duidelijk op mannen af te snoepen van WAGs. Na zeven maanden was de relatie met de getrouwde Gudjohnsen achter de rug. Amper enkele dagen later trok ze in bij Wayne Bridge, een andere speler van Chelsea. Ze gebruikte hem als een schoothondje. Voor haar is mannen versieren zoals haar tanden poetsen. Ze was enkel uit op het luxe leventje met een topvoetballer.’

Perroncel ontkent nog altijd de affaire die ze heeft gehad met John Terry. Toch zal Wayne Bridge moeilijk af kunnen komen van dit pakkende verhaal. Nog met regelmaat worden er onder zijn Instagram foto’s reacties geplaatst waarin de naam van John Terry duidelijk naar voren komt.

Op zoek naar jouw voetbalspullen? Je vindt ze hier!

Heung Min Son tijdens zijn traning in het leger

De militaire dienst van Son Heung-min in 2020

Jack Tuijp: Eeuwige koning van de Eerste Divisie.