in

‘Tattoo’ Theo Janssen

Het is 2 april 2011 als FC Twente een counter aanval opzet vanaf het eigen zestienmetergebied. Verdediger Javier ‘Maza’ Rodríguez doet nog een poging om de wat gezette Theo Janssen van de bal te zetten, maar laatstgenoemde weet met een prachtige stift Isaksson te verschalken. Een typerende bierdouche van Vak-P neemt deze Arnhemmer dan ook voor lief na het scoren van deze wondergoal.

Een magisch linkerbeen, een voorliefde voor Arnhem en een sigaretje en pilsje op zijn tijd: Theo Janssen is het gezicht van Vitesse, werd kampioen met zowel FC Twente en Ajax en maakte talloze mooie doelpunten. De combinatie van een goudeerlijk en open karakter met een flinke dosis voetbalgogme zorgde ervoor dat hij al snel op handen werd gedragen bij Vitesse en FC Twente.

Aan de andere kant was er de Theo Janssen die zich uitermate vermaakt met een goed glas bier en een paar sigaretten nadat hij net een paar crossballen heeft gegeven over een speelveld van 80 meter. Zodra het bier op was, was de liefhebber ook niet benauwd om van de spelersbus af te springen om een paar nieuwe goudgele rakkers op te halen. Even was Theo vergeten dat de bus de tegengestelde richting op reed, waardoor hij met met een goedgevulde bierbuik vol onderuit ging.

Tegenwoordig is dit voormalig sieraad van de Nederlandse velden actief bij zijn jeugdliefde Vitesse, komt hij met zijn vol getatoeëerde armen op de televisie en heeft zij zelfs een boek geschreven in samenwerking met schrijver Marcel van Rosmalen.

Een carrière waarvan menig mensen zeggen: ‘Hier had je veel meer uit moeten halen Theo!’, maar al met al heeft de gemakzuchtigheid de oud-middenvelder diverse prijzen opgeleverd. Een speler met zijn kwaliteiten en persoonlijkheid verdient dan ook absoluut een plek in de galerij van VoetbalGlorie!

Joey “Bad Boy” Barton

Troy Deeney